Vi gratulerar Per Mittag-Leffler!

Per är 20 år från Stockholm. Han har tidigare pluggat nationalekonomi och statsvetenskap på Stockholms Universitet samtidigt som han har jobbat på Avanza. Till våren ska han fortsätta plugga nationalekonomi samt statistik. Per går också Timbros Reformakademin och är aktiv inom Fria Moderata Studentförbundet. I januari ska han börja som föreläsare för Ekonomifakta – en roll han har funnit via fTalang. Vi träffade honom för att höra mer om hans erfarenheter av nätverket.

Hur har du använt fTalang?

Jag fick en inbjudan att gå med i fTalang när jag gick Timbros Digitala Akademin vårterminen 2019 och var glad för det. Därefter brukade jag hålla ett öga öppet på olika möjligheter som fanns listade i medlemsmailen som blir utskickade ibland. Då såg jag att Ekonomifakta sökte föreläsare och bestämde mig för att söka.

Vad kommer din tjänst innebära?

Min tjänst kommer att innebära att jag åker runt i Sverige och föreläser om nationalekonomi. Föreläsningen heter ”Det har blivit bättre och handlar om varför Sverige har utvecklats till ett så pass framgångsrikt land. Jag ska försöka få folk från alla möjliga gymnasieprogram att bli engagerade och inspirerade genom att hålla bra föreläsningar.

Hade du haft uppdraget utan fTalang?

Nej det tror jag inte. Jag hade förmodligen inte sett möjligheten om inte jag hade sett det i ett medlemsmail från fTalang.

Om Ekonomifakta: Ekonomifakta.se presenterar kända och okända fakta om företagande, jobb, skatter och annat av betydelse för samhällsekonomin. De vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten.