Vi gratulerar Johannes Nathell!

Johannes Nathell är 23 år och har nyss tagit examen som civilekonom från Linköpings universitet. Han varit trainee hos Svenskt Näringsliv i Bryssel samt varit projektmedarbetare på Svenskt Näringslivs Skatteavdelning. Nu har Johannes fått jobbet som näringspolitisk expert hos Almega via fTalang. Vi pratade med honom om hans tjänst och hans upplevelser med nätverket.

Vad innebär din tjänst?

Jag jobbar nu som näringspolitisk expert på den näringspolitiska enheten på Almega med bas i Stockholm. Mina områden är skattefrågor, arbetsmarknadsfrågor och frågor som rör kompetensförsörjning. Mer konkret består mina arbetsuppgifter bland annat i att bistå med research samt att skriva underlag, promemorior, artiklar och rapporter.

Hur har det varit hittills?

Det är alltid lite speciellt att börja ett nytt jobb på distans i och med att det blir svårare att lära känna sina nya kollegor, men givet förutsättningarna har det fungerat väldigt bra. Det roligaste är att få sätta sig in i olika nya sakfrågor och driva frågor som gör skillnad för våra medlemsföretag och därigenom vara med och påverka.

Hur har fTalang hjälpt dig?

Jag gick med i fTalang då jag påbörjade min praktik på Svenskt Näringslivs EU-kontor i Bryssel under höstterminen 2020. Sedan dess har jag prenumererat på medlemsbreven för att hålla utkik efter intressanta tjänster, vilket har varit väldigt värdefullt. Det var via ett sådant utskick jag fick information om den tjänst jag har nu. Den kändes helt rätt för mig och därför sökte jag direkt!