Vi gratulerar Matilda Kylefors!

Matilda är 26 år och har tidigare studerat en politisk kandidat med statskunskap som inriktning vid Uppsala universitet. I januari påbörjade hon en praktiktjänst vid Svenskt Näringslivs EU-kontor i Bryssel efter att ha fått syn på annonsen via fTalang. Vi pratade med henne om hennes tjänst och hennes upplevelser med nätverket.

Vad innebär din tjänst?
Jag är en av tre praktikanter på kontoret och jag handleds dels av vår arbetsmarknadsexpert och dels av kontorschefen. Uppgifterna jag får jobba med är varierande även om mitt största fokus legat på arbetsmarknadsfrågor och mer specifikt sådant som rör den sociala pelaren. Till vardagliga arbetsuppgifter hör att ta anteckningar på möten och seminarium, skicka ut kontorets veckobrief och att omvärldsbevaka.

Hur har det varit?
Superbra! Trots att det blev några långa vintermånader med jobb från vardagsrummet i Uppsala innan jag åkte till Bryssel har jag känt mig inkluderad i allra högsta grad från första stund och lärt mig massor. Nu när jag är på plats och har fått träffa alla trevliga kollegor i verkligheten är jag ledsen över att det snart är slut. Bortsett från kollegorna skulle jag säga att det bästa med praktiken är att man blir allmänbildad i aktuella frågor och ges en bra inblick i hur EU-maskineriet egentligen fungerar.

Hur har fTalang hjälp dig?
Jag fick höra om nätverket från en kollega som jag jobbade med under min tid som praktikant i Europaparlamentet 2019. Det är ett fantastiskt nätverk som underlättar jobbsökandet genom att samla mycket relevant på samma ställe och är något som jag gärna tipsar bekanta om.