Vi gratulerar Ebba Gustavsson!

Ebba är 21 år och kommer ifrån Västervik. Hon flyttade till Stockholm för att plugga vid Handelshögskolan och fick jobb som studentmedarbetare hos Svenskt Näringslivs regionverksamhet. Hon tar examen i juni och börjar därefter som koordinator inom kommunikation och opinionsbildning hos Svenskt Näringsliv.  Vi träffar henne på det nya jobbet för att höra mer om hennes tjänst och hennes erfarenheter från nätverket.

Hur kom du i kontakt med fTalang?

Jag kom i kontakt med fTalang när jag satt i förbundsstyrelsen för Europeiska Ungdomsparlamentet. En vän till mig där berättade om nätverket och jag tyckte det var perfekt för mig som är samhällsintresserad att kunna hitta möjligheter inom området. Han hjälpte mig att ansöka och jag fick medlemskapet efter det.

Vad kommer din tjänst på Svenskt Näringsliv att innebära?

Jag kommer att arbeta tillsammans med Johan Jakobsson, chef för avdelningen för kommunikation och opinionsbildning. Där ska jag koordinera och assistera arbetet på avdelningen. Jag har tidigare jobbat extra som studentmedarbetare inom region och marknad, så det ska bli spännande att få en inblick i en ny del av Svenskt Näringsliv.

Tror du att du hade haft denna möjlighet utan fTalang?

Jag fick först in min fot på Svenskt Näringsliv via fTalang. Senare rekommenderade Lo Bäckström vid fTalang mig till den nya tjänsten. Utan henne och fTalang hade jag inte känt till denna möjlighet. fTalang har hjälpt mig att hitta nya möjligheter jag annars inte hade sett.

Vad ser du mest fram emot med den nya tjänsten?

Jag börjar nu i juni så snart min kandidatuppsats är färdig. Jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att stanna kvar på Svenskt Näringsliv och jag ser fram emot att utveckla mina kunskaper i en ny del av verksamheten. Framförallt ska det bli kul att lära mig mer om kommunikation och jag är övertygad om att jag kommer utvecklas mycket av den nya rollen.