Vi gratulerar Dalila Alibasic!

Dalila är 20 år gammal och kommer ifrån Värnamo. Hon har precis fått jobb som skolinspiratör på Ung Företagsamhet – en tjänst hon upptäckte via fTalang. Vi träffar henne på det nya jobbet för att höra mer om hennes tjänst och erfarenheter från nätverket.

Hur kom du i kontakt med fTalang?

Jag kom i kontakt med fTalang när jag var riksordförande för Moderat Skolungdom och satt i förbundsstyrelsen för MUF. Jag såg det som en stor möjlighet till att få ett jobb som passar mig och mina erfarenheter efter min roll som riksordförande. Jag brukade gå in och kolla nästan varje vecka för att se om det fanns något, och det var när jag såg annonsen som skolinspiratör för Ung Företagsamhet som jag bestämde mig för att söka.

Vad kommer din tjänst på Ung Företagsamhet innebära?

Jag kommer att besöka skolor för att inspirera elever under deras arbete med UF-företag. Jag kommer att beskriva för elever hur det är att driva ett UF-företag och vara behjälplig under deras arbete. Jag kommer även att anordna event och delta i utbyten med andra regionkontor i Öst. Det bidrar både med många kontakter och andra möjligheter.

Jag tyckte detta passade mig bra då jag är van att resa och nätverka med andra personer. Det kan vara krävande, men det ger mig mycket erfarenhet och min kompetens från mitt engagemang i MUF har varit till stor hjälp.

Vad ser du med fram emot med ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att resa runt till olika skolor och få prata med elever och lärare. Att hålla i stora föreläsningar och hjälpa elever att göra ett så bra jobb som möjligt. Det är ett väldigt stimulerande jobb med olika arbetsuppgifter och det finns alltid något nytt att göra, perfekt för mig som är van med högt tempo i arbetet. Detta kommer att bli jätteroligt.

Tror du att du hade haft denna möjlighet utan fTalang?

Nej, utan fTalang hade det varit svårt att hitta denna chans. Det som är så bra med fTalang är att det samlar flera möjligheter från olika organisationer, vilket skapar ett brett och stort utbud. fTalang ger inte bara mig möjligheter att hitta intressanta och utvecklande jobb, utan det ger även arbetsgivare chansen att hitta unga och drivna människor att anställa. Det har givit mig nya chanser som jag inte hade kunnat få hemma i Värnamo.